Gezondheidsservices van Nijkerk

Ben je net in Nijkerk komen wonen? In dit artikel lees je alles wat je over het aanbod van gezondheidsservices in Nijkerk moet weten. Ook wanneer je je al langer Nijkerker mag noemen is dit overzicht handig om te gebruiken. Of je nu fervent sporter bent of niet, Nijkerk biedt iedere inwoner een grote diversiteit aan mogelijkheden om je gezondheid op peil te houden.

Wat is gezondheid eigenlijk?

Je spreekt over menselijke gezondheid wanneer je in een toestand van algeheel welbevinden verkeert. Daarbij heb je dus geen lichamelijk letsel, een ziekte of een aandoening. In 1948 formuleerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) het als volgt: ‘Naast de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken, is gezondheid een toestand van volledig lichamelijk, maatschappelijk en geestelijk welzijn’.

De wetenschap heeft inmiddels bewezen dat een gebalanceerd voedingspatroon, voldoende beweging en slapen positief bijdragen aan de gezondheid van de mens.

Meander Medisch Centrum Nijkerk

De ziekenhuisketen Meander staat bekend als een van de beste medische centra van Nederland en dat geldt zeker ook voor de locatie Nijkerk. In 2012 wist de ziekenhuisketen zelfs de eerste plaats te behalen in het AD Ziekenhuis Top 100-overzicht.

Het Meander Medisch Centrum van Nijkerk vind je aan de Oranjelaan 104, waar het gevestigd is in gezondheidscentrum de Nije Veste. In de Nije Veste kun je voor diverse gezondheidsservices terecht. Zo zijn er huisartsen, psychologen, maatschappelijk werkers, ergo- en fysiotherapeuten en verloskundigen. Ook is er een apotheek in de Nije Veste gevestigd.

Medisch Pedicure Praktijk

Ook de medisch pedicure praktijk met de naam Carmen is sinds 2000 gevestigd in de Nije Veste. Nog een voorbeeld van het diverse gezondheidsaanbod van de Nije Veste. In deze pedicurepraktijk kun je terecht voor een gedegen behandeling, preventie en klachten aangaande je voeten.

De professionele voetverzorging wordt vergezeld van een vriendelijk advies en persoonlijke aandacht. Wist je dat je na een bezoek aan de pedicure al verzekerd bent van comfortabeler lopen? Een behandeling door pedicurepraktijk Carmen is het overwegen dus meer dan waard.

Fitnesscentra in Nijkerk

Om je algehele fysieke gesteldheid op peil te houden, of naar een gezond peil te brengen, kun je in Nijkerk terecht bij diverse fitnesscentra. Ieder van deze centra biedt een fitnesspakket op maat. Je persoonlijke fitnessvoorkeuren vinden dus zeker gehoor in Nijkerk.

M&M The Next

Sportschool M&M The Next is gevestigd aan de Henri Nouwenstraat 2 in Nijkerk. Hier kun je naast verantwoord afvallen ook fitnessen om je beter in je vel te voelen. Bovendien is M&M The Next een van de 90 VES gecertificeerde sportscholen van Nederland.

Alleen in Nijkerk in het M&M The Next fitnesscentrum te vinden: het programma Milon Cirkel. Bij deze unieke trainingssensatie hoef je slechts tweemaal per 10 dagen 35 minuten te trainen voor een geweldig resultaat.

Daarnaast heeft M&M The Next een trainingsprogramma voor jongeren met overgewicht ontwikkeld. Tijdens de 13 weken durende RealFit cursus word je als jongere begeleid door een diëtist en gedragsdeskundige. Bewezen effectief bij het afvallen en alle deelnemers voelen zich bovendien al na een paar weken veel fitter.

Speciaal voor klanten met rug- en gewrichtsklachten biedt M&M The Next het programma FIVE aan. Steeds vaker krijgen mensen last van deze lichaamsonderdelen omdat een gezonde dosis dagelijkse beweging niet altijd meer aan de orde is. Met FIVE train je onder andere complete spierketens door middel van verschillende oefeningen. M&M The Next garandeert al resultaat binnen een maand.

Lees meer over M&M The Next op www.thenext.nu, neem contact op via 033 245 24 06, of mail: info@menmthenext.nl. M&M The Next heeft de volgende reguliere openingstijden:

 • Maandag 06:30 – 22:00
 • Dinsdag 08:00 – 22:00
 • Woensdag 06:30 – 22:00
 • Donderdag 08:00 – 22:00
 • Vrijdag 06:30 – 20:00
 • Zaterdag 08:30 – 15:00
 • Zondag 08:30 – 14:00

Fitz Healthclub Nijkerk

Fitz is een gemoedelijk fitnesscentrum in Nijkerk dat gekenmerkt wordt door lage prijzen en gewoon goede faciliteiten. Fitz Healthclub is toegankelijk voor iedereen die een fitter leven ambieert. Je kunt hierbij uit diverse sportieve programma’s kiezen die stuk voor stuk op een veilige en verantwoorde manier worden gegeven. Bovendien is er altijd gediplomeerde begeleiding aanwezig.

Bij de Fitz Crozz training staat plezier in bewegen voorop. Het is een afwisselend en intensief trainingsprogramma waarbij keihard gewerkt moet worden. Voor deze inspanning word je dan ook al snel met een sterk en fit lichaam beloond.

Wil je meer weten over Fitz Healthclub in Nijkerk? Dit zijn de contactgegevens:

 • Adres:             Koperslager 25-27, 3861 SJ, Nijkerk
 • Telefoon:        085 – 4875673
 • E-mail:            nijkerk@fitzhealthclub.nl
 • Website:         fitz-nijkerk.org

De openingstijden van Fitz Healthclub in Nijkerk zijn:

 • Maandag tot en met Donderdag 08:30 – 22:00
 • Vrijdag 08:30 – 21:00
 • Zaterdag 08:30 – 13:00
 • Zondag 08:30 – 13:00

Roelof’s Gym Sportschool Nijkerk

Eenvoudig en gezellig typeren de Roelof’s Gym sportschool in het centrum van Nijkerk waarschijnlijk het beste. Gelegen aan de Langestraat 28a, kun je bij Roelof’s Gym voordelig je energie kwijt en wat nog belangrijker is: gezond en fit worden en blijven.

Naast verschillende groepslessen kun je bij Roelof’s Gym ook terecht voor een op maat gemaakte krachttraining. Deze training helpt je onder andere nek- en rugklachten en RSI te voorkomen. Ook heeft dit trainingsprogramma een effectieve uitwerking op je hart- en longconditie. Hierdoor loop je heel gemakkelijk trappen op en neer en hou je ook andere activiteiten veel beter vol.

Ook de veelzijdige trainingsprogramma’s van Roelof’s Gym ontdekken? Dit zijn de contactgegevens:

Je kunt bij Roelof’s Gym tijdens de volgende openingstijden trainen:

 • Maandag 08:30 – 11:30              15:00 – 21:30
 • Dinsdag 08:30 – 11:30              15:00 – 21:30
 • Woensdag 08:30 – 11:30              15:00 – 21:30
 • Donderdag 08:30 – 11:30              15:00 – 21:30
 • Vrijdag 08:30 – 11:30              17:00 – 21:00
 • Zaterdag 08:30 – 11:30
 • Zondag Gesloten

Verplichte ziektekostenverzekering Nederland

In Nederland geldt een verplichte ziektekostenverzekering, ook wel zorgverzekering of basisverzekering genoemd. Met deze verzekering ben je ook in Nijkerk gedekt bij noodzakelijke zorg die op genezing gericht is. Sinds 1 januari 2008 geldt bij deze verzekeringsvorm een zogeheten eigen risico-regeling. Je hebt als ingezetene van Nederland enige keuzevrijheid in de bepaling van de hoogte van het eigen risico.