Bedrijven in Nijkerk | Regiowebgids Nijkerk
Toren grote kerk Nijkerk | Regiowebgids Nijkerk

Nieuws uit Nijkerk

0 - 15 van in totaal 5771 nieuwsberichten

geplaatst op 27-05-2015

Nijkerk blijft inzetten op duurzaamheid en milieu

Er zijn naar schatting al ruim 8000 zonnepanelen geplaatst in de gemeente Nijkerk, waarmee in het jaar 2014 ruim 800 ton aan CO2-uitstoot is voorkomen. Het gebruik van zonnepanelen is door de gemeente Nijkerk het afgelopen jaar actief gestimuleerd. Verder...

Lees verder
geplaatst op 26-05-2015

Veluwe Wandeltocht op 30 mei

Al 56 jaar is de Veluwe Wandeltocht een feest, en elk jaar krijgt het evenement meer bekendheid. Op zaterdag 30 mei 2015 is de volgende editie van dit wandel- en muziekfestijn. Zet deze datum alvast in de agenda!

Lees verder
geplaatst op 26-05-2015

Buitenspeeldag in Nijkerk

Buitenspelen doen kinderen steeds minder, terwijl steeds meer kinderen onvoldoende bewegen. Om buitenspelen weer leuk te maken organiseert Jeugd- en Jongerenwerk Nijkerk jaarlijks leuke activiteiten op de straatspeeldag.

Lees verder
geplaatst op 26-05-2015

Voorselectie WK mennen voor jonge paarden in Ermelo

In Ermelo zal op 25 juni de voorselectie gehouden worden voor het WK mennen, in de categorie enkelspan-jonge paarden. Dat wil zeggen dat alleen menpaarden van 5, 6 of 7 jaar oud in aanmerking komen.

Lees verder
geplaatst op 24-05-2015

Nijkerkers willen vechten voor volwaardige bibliotheek

Onlangs maakte de gemeente bekend dat er behoorlijke bezuinigingen aankomen voor de bibliotheek. Daarop gaf de bibliotheek aan dat de bibliotheek daarmee niet meer volwaardig kon functioneren. Onacceptabel, vinden de leden, en middels de campagne 'To...

Lees verder
geplaatst op 24-05-2015

Bijzondere mentalistenshow in Nijkerk

De van TV bekende mentalisten Rob en Emiel komen naar Nijkerk! Op dinsdag 2 juni zal het duo een show verzorgen tijdens het Theater Diner bij De Roode Schuur. Dit evenement is een 5-gangen-diner, bereid door een professionele kok, en een avond vol vermaak.

Lees verder
geplaatst op 24-05-2015

Dag van het Aangespannen Paard in Nijkerk

Menvereniging De Lange Boom in Nijkerk organiseert op 4 juli weer de Dag van het Aangespannen Paard. Op deze dag prganiseren zij een rit van ongeveer 25 kilometer met 5 hindernissen in het buitengebied van Nijkerk.

Lees verder
geplaatst op 23-05-2015

Babbelen met Bubbels: de laatste editie

Voor alle wijnliefhebsters komt hét wijnevenement er weer aan: donderdagavond 4 juni wordt er weer wijn verkocht voor het goede doel, ofwel Babbelen met Bubbels. Het is alweer de derde editie van het evenement, maar ook de laatste!

Lees verder
geplaatst op 23-05-2015

Parkeren met muntgeld weer mogelijk

Al een tijd is parkeren in Nijkerk alleen nog te betalen met de pinpas of de mobiele telefoon. Vanwege het protest van heel veel Nijkerkers heeft de gemeente er echter voor gekozen om ook muntgeld weer toe te staan, meldt Omroep Nijkerk.

Lees verder
geplaatst op 23-05-2015

Debutant Jarno Iprenburg uit Nijkerk domineert en wint

ZANDVOORT - Nijkerker Jarno Iprenburg maakt op 17 mei 2015 zijn debuut in de ANAC Carwash Westfield Cup met RAEK Racing en grijpt meteen de overwinning op het Circuit Park Zandvoort.

Lees verder
geplaatst op 21-05-2015

Informatiebijeenkomst over veranderingen huishoudelijke hulp

Door de verschuivingen in de zorg zullen er de nodige bezuinigingen plaat gaan vinden in de gemeentelijke (zorg)regelingen. De huishoudelijke hulp verandert bijvoorbeeld. Wilt u weten wat er voor u gaat veranderen? Dan bent u van harte welkom op een...

Lees verder
geplaatst op 21-05-2015

Nijkerkse kroegen krijgen ruimere openingstijden

Het college van burgemeester en wethouders wil, conform de verkiezingsbeloften, kroegen in Nijkerk ruimere openingstijden bieden. Zo mogen de kroegen vijf keer per jaar tot 5.00 uur in de ochtend open blijven en mogen bezoekers in het weekend tot 2.00 uur...

Lees verder
geplaatst op 21-05-2015

Nieuw zwembad wordt toch basiszwembad

Er is een keuze gemaakt! Na lange discussie heeft het college gekozen voor een nieuw zwembad. Nijkerk krijgt een nieuw basiszwembad met een apart doelgroepenbad. Er is zelfs al een terrein gekozen aan de Spoorkamp 2.

Lees verder
geplaatst op 20-05-2015

Uw laatste wensen

Uw eigen uitvaart is een onderwerp waarbij u waarschijnlijk niet vaak stilstaat ook al ligt dat, hopen wij in de verre toekomst. Vaak vergeet men het of wil men er niet aan denken. Maar toch kan het belangrijk zijn om sommige zaken goed te regelen. 

Lees verder
geplaatst op 20-05-2015

Nieuwe regels Wet werk en zekerheid

Door de invoering van de Wet werk en zekerheid per 1 januari 2015 zijn de ontslagregels gewijzigd. Per 1 juli 2015 zullen weer nieuwe wijzigingen in werking treden. Ook gaan er andere regels gelden voor de WW. 

Lees verder